بهدنبال هفتههای پررونق بورس، مسیریابی سهام تا پایان سال اهمیت ویژهای پیدا کرده است. جهش دلار و انتظارات تورمی که اثر مستقیمی بر سود اسمی بنگاههای اقتصادی دارد، مهمترین محرک رونق بورس است. هرچند این عامل همچنان پتانسیل مناسبی برای سهام است؛ اما مواجهه با ریسکهایی نظیر تحریم و روند بازارهای موازی نیز اهمیت دارد.
در هفته گذشته رویدادها و اظهار نظرهای مهمی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که برداشته شدن محدودیت سقف رقابت محصولات پتروشیمی، عرضه پرحجم و مستمر انواع محصولات فولادی در هفته آینده، قیمت های منطقی فولاد پس از بازگشایی سقف رقابت و راه اندازی قرارداد آتی «زعفران پوشال معمولی» در بورس کالا از مهم ترین آنها بود.
استفاده از هر راهکاری که منجر به کاهش هیجانات و رفتارهای غیر کارشناسی در بازار سرمایه شود، به رشد بلندمدت بازار کمک می کند. یکی از این ابزارها، مهار فشار تقاضا روی سهام بنگاه ها است که به ایجاد رشد پایدار بلندمدت برای آن شرکت منجر می شود و شرکت ها با نوسانات کوتاه مدت کمتری مواجه شوند.
شاخص کل فرابورس ایران که از ۱۵۷۹ واحدی در آخرین روز کاری هفته گذشته به قله تاریخی ۱۷۷۱ واحدی در پایان هفته جاری صعود کرد، بازدهی خود را از آغاز شهریورماه به ۱۴ درصد و از ابتدای سال به ۶۲ درصد رسانید.
کارشناس بازار سرمایه گفت: مشکل بزرگ اقتصاد در حال حاضر تصمیم گیری جزیرهای و نبود نظام واحد تصمیم گیر برای اقتصاد است و تصمیمگیری جزیرهای بلای جان امروز اقتصاد شده است.
نیمه دوم سال جاری نکات مثبت و منفی خود را دارد، ولی یک بررسی کلی نشان می دهد کفه ترازو در سمت مثبت سنگین تر بوده و انتظار افزایش سود آوری شرکت ها، بیش از نیمه اول سال وجود دارد.
معاملات فرابورس ایران در هفته معاملاتی گذشته با افزایش متغیرهای ارزش بازار، حجم کل معاملات و شاخص کل فرابورس به پایان رسید و در مجموع بازارها چهار هزار و ۲۲ میلیون ورقه به ارزش ۲۰ هزار و ۱۵۳ میلیارد ریال دادوستد شد که این میزان معاملات در ۴۲۷ هزار دفعه صورت گرفت.